dimecres, 10 de juny del 2015

Cine

Cleopatra

Argument: 

El Cèsar estimat i victoriós es veu obligat a visitar Egipte amb el fi d'evitar la guerra civil provocada per la falta d'entesa entre Cleòpatra i el seu germà, ambdós monarques de l'Imperi. Molt aviat Cèsar quedarà captivat per la intel·ligència i bellesa de la jove, fent-la reina indiscutible d'Egipte i, després del naixement del seu fill Cesarió, la seva esposa legítima.



Els egipcis consideraven extremadament important i necessari conservar els seus cossos en el millor estat possible, i amb aquest propòsit en ment, treballaven diàriament. Aquest assaig pretén analitzar els hàbits i rituals de bellesa que constitueixen la base del que realitzen homes i dones en l'actualitat.

Els orígens dels hàbits de bellesa, higiene i moda que es mantenen vigents en l'actualitat.


El riu Nil era el centre de l'imperi de l'antic Egipte. La zona més propera al mar, era anomenada Baix Egipte i la que estava allunyada del mateix, l'alt Egipte. Les grans ciutats estaven disposades al llarg d'aquest cèlebre riu i les regions desèrtiques es trobaven allunyades cap a ambdós costats.

Bany
A causa del clima en el qual vivien, els egipcis prenien banys diverses vegades per dia.
Les persones de més alt nivell socioeconòmic eren ateses pels seus servents en els amplis banys, on gaudien de dutxes.
La saponària, una herba sabonera* amb olis perfumats i greixos animals, era utilitzada com sabó. A l'hora del capvespre, els egipcis es submergien en les fresques aigües dels estanys centrals que la majoria de les llars posseïen.
La gent que no podia gaudir d'aquests recursos, havia de conformar-se amb els galledes que s'omplien d'aigua progressivament a través d'atuells. Un costum molt popular era banyar-se al cèlebre riu Nil. 

El bany de Cleopatra
La Reina Cleopatra es submergia en banys de llet i mel, als quals els agregava aigua de tarongina i camamilla, per gaudir de les seves propietats aromàtiques relaxants. Encens, olis fragants i perfum de roses eren alliberats en l'ambient de la seva luxós bany.
Els àcids làctics exfoliaven la seva pell; i la mel ajudava a nodrir i curar les capes més profundes de la dermis. A més, la mel conté fitoquímics que maten virus, bacteris i fongs; i posseeix un efecte antiinflamatori que cura ferides ràpidament.

Conclusions: Les primeres receptes de cosmètica provenen de l'antic Egipte, que tenen uns veritables coneixements de bellesa.
Els homes i mes, les dones d'avui, utilitzen tots els rituals que van ser creats pels Egipcis.


 Premis

  • 1964: Oscar a la millor fotografia per Leon Shamroy
  • 1964: Oscar a la millor direcció artística per John DeCuir, Jack Martin Smith, Hilyard M. Brown, Herman A. Blumenthal, Elven Webb, Maurice Pelling, Boris Juraga, Walter M. Scott, Paul S. Fox i Ray Moyer
  • 1964: Oscar al millor vestuari per Irene Sharaff, Vittorio Nino Novarese i Renié
  • 1964: Oscar als millors efectes visuals per Emil Kosa Jr.
Nominacions
  • 1964: Oscar a la millor pel·lícula
  • 1964: Oscar al millor actor per Rex Harrison
  • 1964: Oscar al millor so per James Corcoran i Fred Hynes
  • 1964: Oscar al millor muntatge per Dorothy Spencer
  • 1964: Oscar a la millor banda sonora per Alex North
  • 1964: Globus d'Or a la millor pel·lícula dramàtica
  • 1964: Globus d'Or al millor director per Joseph L. Mankiewicz
  • 1964: Globus d'Or al millor actor dramàtic per Rex Harrison
  • 1964: Globus d'Or al millor actor secundari per Roddy McDowall
  • 1964: Grammy a la millor banda sonora original per pel·lícula o televisió per Alex North

Webgrafia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada