dijous, 11 de juny del 2015

Formacions i origens

Tipus d'aigües termals

Depénen del seu origen, hi ha dos tipus d'aigües termals, les magmàtiques i les tel·lúriques. Una de les principals diferencies, és que la magmàtica només surt de filons metalics o eruptius, mentre que les tel·lúriques, poden sortir a tota reu.

Aigües termals
Imatge
Les temperatures de les aigües magmàtiques és més elevada que la de la tel·lúrica, Les temperatures de les d'origen magmàtic, normal són més altes de 50ºC, en canvi les tel·lúriques, els hi costa arribar a 50ºC. Com les aigües tel·lúriques són filtrades, tenen menor mineralització que les magmàtiques. Els elements principals de les origens magmàtiques son:
- Arsènic, bor, brom, coure, fòsfor i nitrogen.
Els elements de les de origen tel·lúriques són:
-bicarbonats, clorurs, sals de calç i altres.

Una característica de les aigües termals es que es troben ionitzades. Existeixen dos tipus de ions, els positius i els negatius. Els positius no atrauen beneficis al cos humà, i per el contrari, son irritants. En canvi els ions negatius, tenen la capacitat de relaxar el cos. Les aigües termals es troben caregades de ions negatius.


Aigües termals tel·lúriques.
imatge
Conclusió:  Hi ha una gran possibilitat de estar en unes aigües termals d'origen tel·lúric, ja que es poden formar en qualsevol lloc, però les d'origen magmàtic, per a la teràpia es millor. Les aigües termals magmàtiques tenen més minerals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada